2 Mayıs 2016 Pazartesi

[KCY 26. Blog Tur] Rhett || J.S. Cooper (Rhett #1) || Kitap Yorumu || Yazar Hakkında


Kitabın Adı: Rhett
Özgün Adı: Rhett
Yazar: J.S. Cooper
Sayfa Sayısı: 256
Yayınevi: Dex Plus
Goodreads Puanı: 3,61/5 (7,5K+)
Benim Puanım: 3/5

Arka Kapak

Adım Rhett. Her kızın birlikte olmak isteyeceği tipim ama hiçbiri beni kendisine bağlayamıyor. Aşk olaylarına girmem. İlişkiye hiç gelemem. Asla ama asla evlenmeyeceğim. Hızlı yaşarım, günümü gün ederim. Her hafta yatağıma başka bir kızı konuk ederim. Arkadaşlarım bana imreniyor, düşmanlarım kıskanıyor. Herkes benim hayatımı yaşamak istiyor… Sonra bir gün o, bana uzaklara gideceğini söyledi. O benim en yakın arkadaşım. İlk dostum. İlk öpücüğüm. Hiç sevgili olmadık, çünkü ona âşık değilim. Gitmesi umurumda değil. Âşık olmadığım için umurumda değil. Aşk olaylarına girmem, demiş miydim? Adım Rhett, hiçbir şeyin moralimi bozmasına izin vermem. Vermezdim. Bir gecede her şey değişti,inandığım her şeyi sorgulamaya başladım. Birdenbire, Rhett olmak çok anlamsızlaştı.

Facebook ve Instagram hesabımız üzerinden çekilişlerimize katılabilirsiniz!

Yorumum

Merhabalaar, yine Kitap Cadıları ile okuduğumuz bir kitabın yorumuyla geldim. Gönül isterdi ki çokça aktif olayım, bol bol yorum gireyim fakat LYS denen illet de bitene kadar böyle devam. Yine de yorumlarıma Instagram üzerinden ulaşabilirsiniz. Umuyorum yazın buralar da boş kalmayacak.

Şimdi kitabımıza geçmek gerkirse: Bana göre, Rhett gibi kitapları ya seversiniz ya da sevmezsiniz. Ortası yoktur. 'Ama'sı yoktur. Çünkü eksikleri fazla, kimi yerlerde olay geçişleri hızlı ve bazı kısımlarda da da duygular iyi yansıtılamamış. Yani gerçekten eksik bir kitap.

Bir diğer konu, çok fazla cinsel argo içeriyordu (Dex Plus...) ve bunlar beni zaman zaman bunaltmadı değil. Bunda büyük etken de erkeğin ağzından anlatılıyor olmasıydı

Ama bir şey söyleyeyim mi? Aynı hikâye kızın ağzından anlatılsaydı bu kadar sevmezdim. Çünkü bu tip 'en iyi arkadaşına âşık olma vakası' kitaplarının sizi şaşırtmasını bekleyemezsiniz veya genelinin bir diğerinden farkı yok. Bundaki fark, erkeğin ağzından anlatılması oldu.

Kitap baştan sona tahmin edilebilirdi dolayısıyla. Bir olay olduğunda hemen arkasından ne geleceğini biliyorsunuz. Çünkü dediğim gibi, sizi şaşırtmasını umacağınız bir şey yok.
Yine de ben Rhett'i gerçekten çok sevdim. Karakterlere (özellikle ana karakterlere) oldukça fazla ısındım ve onları gerçekten benimsedim.

İki oturuşta bitirdim. Akıcı bir dili, keyifli diyalogları var. Hızlı bir okuma için, çerezlik bir kitap kendileri. Kısacık 250 sayfa kadar bir şey.

Önerir miyim dersek, beklentinizin yüksek olmaması şartıyla öneririm. Bu konuda bir kitap daha okumuş ve onun her saniyesinden nefret etmiştim ama Rhett gönlümde taht kurdu.

Adam kazanova falan ama cidden güzel seviyor. Hislerinin gerçekçiliğini hissediyorsunuz. Kafası karışık diye sövmedim değil ama bir yandan da ikilinin sonunda bir araya gelmesini beklemek tatlı bir heyecan oldu^^


Yazar Hakkında

New York Times, USA Today ve Wall Street Journal en çok satan yazarlarından olan Jamie Suzi Cooper gerçek bir romantik. Hakkında fazla bilgi olmamakla beraber şu an Amerika'da, Oliver adındaki köpeği ve bir ev dolusu kitaplarıyla beraber yaşamakta olduğunu biliyoruz. Jamie romantik kitapları yazmayı da okumayı da çok seviyor ve okurlarından gelen geri bildirim
leri duymaya ise bayılıyor. Siz de ona istediğiniz zaman mail gönderebilirsiniz! (jscooperauthtor@gmail.com)


Kitabı satın almak için:


1 yorum:

  1. sana katilmiyorum. gayet guzel bir kitap, baslarda hele cok komikti guzel zaman gecirilecek bir kitap ayrica argo vs seylere neden takildigini anlamadim , bu kitabida bu tip zevkleri olan insanlar okuyabilir klasik ama okumaya kesinlikle deger.benim puanim ise 4, 5i sadece mükemmellere veririm, Lux gibi kitaplara :P

    YanıtlaSil