evetherneyse

Warcross: Bir Sanal Gerçeklik Oyunu || Marie Lu (Warcross #1) Kitap Yorumu

10:46




Kitabın Adı: Warcross: Bir Sanal Gerçeklik Oyunu
Özgün Adı: Warcross
Yazar: Marie Lu
Çeviren: Onur Kınacı Birler
Sayfa Sayısı: 360
Yayınevi: Yabancı Yayınları




Arka Kapak

Kime güveneceğinize karar vermek oynayacağınız en büyük kumar olacak.
Efsane ve Genç Elitler serilerinin 1 New York Times çoksatan yazarı Marie Lu’dan yepyeni bir bilimkurgu gerilim romanı.
On yıl önce başlayan bu tutku artık bazıları için gerçekten kaçmak için bir seçenek, bazıları içinse kâr etmek için bir kaynak haline gelmişti. İki yakasını bir araya getirmek için çabalayıp duran Emika Chen bir ödül avcısı olarak çalışıyor, yasadışı olarak bahis oynayan Warcross oyuncularının peşine düşüyordu. Ancak ödül avcılığı kolay bir iş değildi, rekabet fazlaydı ve ayakta kalmak giderek zorlaşıyordu. Kolay para kazanabilmek için Emika bir risk alarak Warcross Şampiyonası’nın açılış oyununu hacklemişti; bir glitch ile oyuna sızarak istemeden de olsa kendisini oyunun ortasında bulmuş ve bir gecede herkesin konuştuğu kişi haline gelmişti.
Tutuklanacağına neredeyse emin olan Emika, oyunun yaratıcısı, genç milyarder Hideo Tanaka’dan bir çağrı aldığında şaşkına dönmüştü: Üstelik kendisine reddedilmesi neredeyse imkânsız bir teklif sunulmuştu. Bir güvenlik sorununu ortaya çıkarabilmek için Hideo’nun bu seneki şampiyonada bir ajana ihtiyacı vardı ve bu iş için Emika’yı istiyordu. Hiç vakit kaybetmeden Tokyo’ya götürülen Emika, kendisini her zaman hayalini kurduğu geleceğin içinde bulmuştu. Fakat kısa süre içinde Warcross evreninin düşündüğünden çok daha tehlikeli olduğunu anlayacaktı…
Benim Yorumum

Bir süredir okuduğum kitapları tam anlamıyla sevip benimseyemiyorum. Beğendiğim, keyif alarak okuduğum kitaplar çıkıyor ama okurken "İşte bu!" hissini pek yaşamıyorum. En azından Warcross okuyana kadar bunun nasıl bir his olduğunu unutmuşum.

Son derece haraketli ve tam anlamıyla soluk kesen bir roman. Kurgulanan dünyanın ayrıntılarından tutun karakterlerin sahip olduğu özelliklere, olaylar arasında kurulan bağlantılara kadar her şey çok güzeldi. Belki arada noksanlıklar da vardır ama ben kaçırmışımdır, onu bilemiyorum fakat okuduğum süre boyunca bir an olsun sıkılıp bunalmadım.

Warcross bir sanal gerçeklik oyunu, kendi takımınızı kurarak ya da tek başınıza rastgele bir takıma katılarak oynayabiliyorsunuz ve bunun dünya çapında turnuvaları düzenleniyor, milyarlarca kişi tarafından izleniyor. Her takımda beş kişi var ve bu beş kişi ayrı görevleri paylaşarak oynuyorlar.

Hacker olan ana karakterimiz Emika yine milyarlarca kişinin izlediği bir oyunda, bir yarışmacının ödülünü çalmaya çalışırken ifşa oluyor ve kendini oyunun içinde buluyor. Her şeyin başlangıcı da bu oluyor.

Ben kitaba bayıldım. Sanki uzun süredir aradığım şey buymuş ve onu bulmuşum gibi hissediyorum. Zekice planlanıp kaleme alınmış, çok akıcı ve keyifli bir kitaptı.

Marie Lu ile aramız aman aman iyi olmasa da takdir ettiğim bir özelliği var ki o da aşk unsurunu çok güzel dengelemesi. Ortada bariz olan bu gerçekliği bir kenarı fırlatmıyor ya da üstün körü geçip hevesinizi kursağınızda bırakmıyor, olması gerektiği kadar ve oldukça doyurucu bir şekilde işliyor. Ne eksik ne fazla. Burada da gelişim aşaması biraz sıkıntılı olmasına rağmen ikilinin sahnelerinden fazlasıyla keyif aldım.

Sonuç itibariyle ben Warcross'u epey severek ve beğenerek okudum, umarım sizler de en az 
benim kadar seversiniz 💕

Kitabı satın almak için:






Benzeri Yazılar

1 yorum