evetherneyse

Yıldız Gemisi || Melissa Landers (Starflight #1) Kitap Yorumu

12:04



Kitabın Adı: Yıldız Gemisi
Özgün Adı: Starflight
Çeviren: Demet Orhan
Sayfa Sayısı: 429
Yayınevi: Go! Kitap
Goodreads Puanı: 3,91 (6K+)
Benim Puanım: 5/5



Arka Kapak
Yıldızlara yolculuk artık çok kolay. Ama Solara için değil. On sekiz yaşındaki Solara Brooks kimsenin, tırnaklarının arasındaki makine yağını ya da parmaklarındaki mahkûmiyet dövmelerini önemsemeyeceği dış diyara giderek hayatında yeni bir sayfa açmak istemektedir. Ama Dünya dışı seyahat onun gibi kimsesiz bir kız için hiç de ucuz değildir.

Seyahat boyunca vereceği hizmetlere karşılık bir bilet bulmaya çalışan Solara’nın şansına hizmetlerinden faydalanmak isteyen tek kişi ona okul hayatını zehir etmiş olan şımarık, zengin çocuğu Doran Spaulding’dir. Beş aylık yolculuk boyunca bütün ayak işlerini yapması karşılığında bilet ücretini karşılamayı kabul eden Doran ona daha ilk dakikadan itibaren köle muamelesi yapmaya başlar. Ama çok geçmeden işler tersine dönecek ve bu kez Doran kendini Solara’nın hizmetkârı olarak Banshee adındaki tuhaf bir uzay gemisinde, geminin kendisi kadar tuhaf olan mürettebatı ile birlikte yolculuk yaparken bulacaktır.

Benim Yorumum
Solara çalışmak için dış diyara gitmek istiyor fakat uçuşun ücretini karşılayamayacağı için yalnızca birinin işe aldığı hizmetli olarak gidebilir. Ve onu yanına alan kişi ise kendisine tüm okul hayatını zindan eden, şımarık, kibirli ve tam bir züppe olan Doran'dır.


Kitaba tek kelimeyle bayıldım. Bir kitabı böylesi büyük keyifle okuduğum çok sık olmuyor ne yazık ki, bu sebeple daha bir sevdim. Okurken o çocuksuluğu hissettirse bile tam bir genç yetişkin kitabı.

Melissa Landers'in karakterlerini, olayları ele alış biçimini ve esprileri tam yerinde ve zekice kullanmasını acayip seviyorum. Bu kitapta ise her şey yazarın diğer serisinde olduğundan kat kat daha güzel. Hatta Yabancı serisini de çok seviyor olmama rağmen çok net söyleyebilirim ki Yıldız Gemisi, Yabancı'yı solda sıfır bırakır.


Kitaptaki gizem unsuru, olayların birbiriyle bağlanması, karakter ilişkileri çok güzeldi. Okurken insanı mutlu ediyor, heyecanlandığınız yerlerde bile coşkuyla devam etmenize sebep oluyor. Üstelik karakter gelişimi de çok başarılı işlenmişti bana göre. Ve kitaptaki karakterlerin her birini ayrı ayrı sevdim. Melissa Landers hiçbirini öylesine yazmamış, her karakter kendine özgü bir şeyler taşıyordu.


Upuzun bir yorum yapmayı inanın isterim fakat söylenecek çok da bir şey yok açıkçası. Eğlenceli, gizemli, romantik… bir şeyler arıyorsanız, bilhassa genç yetişkin kitaplarını seviyorsanız ama yetişkin içerikten de pek haz etmiyorsanız kesinlikle şans vermeniz gereken bir kitap.

Dilerim siz de en az benim sevdiğim kadar seversiniz
🌸

Kitabı satın almak için:



Benzeri Yazılar

1 yorum

  1. Bu kitabın serisi var mı acaba ya da devam kitabı bi bilginiz var mı

    YanıtlaSil