Amy ve Roger’ın Efsanevi Yolculuğu

Amy ve Roger’ın Efsanevi Yolculuğu || Morgan Matson | Kitap Yorumu

14:56



Özgün Adı: Amy&Roger’s Epic Detour
Çeviren: Deniz Beril Bacaklılar
Sayfa Sayısı: 448
Goodreads Puanı: 4,05 (66K+)
Benim Puanım: 4/5


Arka Kapak
Amy Curry'nin hayatı altüst olmuştur. Çünkü Amy lise son sınıfa geçmek üzereyken, annesi yeni bir başlangıç yapmak adına California'dan Connecticut'a taşınmaya karar verir. Amy şimdi yuvası bildiği yerden ayrılıp ülkenin bir ucundan diğerine gitmek zorundadır. Çıkacağı bu yolculukta ise ona annesinin eski bir arkadaşının oğlu olan Roger eşlik edecektir. Amy Roger'ı yıllardır görmemiştir ve doğru düzgün tanımadığı bir çocukla onca yolu katetme fikri ona hiç de cazip gelmemektedir. Ama işler hiç de Amy'nin düşündüğü gibi gitmez. Çok geçmeden yolculukları alabildiğine renkli, heyecanlı ve sürprizlerle dolu bir hal alır.


Benim Yorumum
Son zamanlarda okuduğum en sevimli ve ruhuma dokunan kitaplardan biri oldu Amy&Roger. Henüz duyurusu yapıldığı sırada merak etmiştim kitabı. Sanıyordum ki 25 yaşlarında bir çiftin yolculuk sırasındaki maceralarını okuyacağız fakat beklediğimin aksine karakterlerimiz 17 ve 19 yaşındaydı.

Amy'nin, annesinin yanına uzun bir yolculuk yapması gerekiyor ve bir sebepten dolayı uçak yerine araba ile gitmesi lazım. Fakat kendisi, yaşadığı bir olay yüzünden araba kullanmaya yanaşmıyor, böylece annesi de yakın bir arkadaşının oğlu Roger'ın Amy'ye eşlik edebileceğini söylüyor.

Yolculukları sırasında kimi zaman rotalarından çıkıp kendi tutkularının peşine düşüyorlar. İki karakterin de aşması gereken belli şeyler var ve bu yolculuk onlara tahmin edemeyecekleri kadar şey katıyor, sorunlarını aşmasında yardımcı oluyor.

Kitabın içinde çeşitli illüstrasyonlar, daha çok Roger'ın olmak üzere çalma listeleri, Amy'nin yolculuk günlüğünden sayfalar ve gittikleri yerlere dair fotoğraflar var. Anladığım kadarıyla fotoğrafları bizzat yazar çekmiş çünkü teşekkürler bölümünde ülkeyi arabayla aşarken kendisine eşlik ettiği için birine teşekkür ediyor. Bu da kitabı daha gerçek bir hâle getirdi benim için.


Belki yazar bu kitabı yazmak için o yolculuğu yaptı ya da belki de yaptığı yolculuktan ilham alarak yazdı bu kitabı, bilemiyorum ama gözümde kitabın değerini yükseltti.

Kitabı sevimli diye nitelendirmiş olmama karşın üzücü yanları da vardı. Çeşitli aile sorunları, ilişki sorunları mevcuttu. Kimi zaman gözlerimi dolduran şeyler de olmadı değil.


Tek bir yerden puan kırdım, o da son sayfalara yaklaştıkça oldu bittiye gelen birkaç olay silsilesinin beni tatmin etmeyişinden dolayı. Fakat okumanızı tavsiye edebileceğim kitaplar arasında kendisi :')

Kitabı satın almak için:



Benzeri Yazılar

0 yorum