evetherneyse

Zaman Dışı Yaşam || Tezer Özlü | Kitap Yorumu

10:58



Kitabın Adı: Zaman Dışı Yaşam
Yazar: Tezer Özlü
Çeviren: Sezer Duru
Sayfa Sayısı: 47
Goodreads Puanı: 3,94
Benim Puanım: 2/5



Arka Kapak
Benim en büyük mutluluğum herşeyden kaçmak. Herşeyden. Tüm çocuklardan. Tüm acılardan. Tüm sevgilerden. Tüm orgazmlardan. Tüm gecelerden. Tüm günlerden. Her hilal aydan, her ülkeden. Ben her gece ölüyorum. Her sabah yeniden canlanıyorum. Her yirmidört saatlik zaman dilimi hem ölüm hem yaşam aynı zamanda..."

"Zaman Dışı Yaşam" çağdaş Türk edebiyatının çok genç yaşta yitirdiği özgün yazarlarından Tezer Özlü'nün, kendi yapıtlarından yola çıkarak, 1983 yılında kaleme aldığı bir senaryodur. Tezer Özlü tüm yapıtlarında sergilediği yaşamın ve zamanın en küçük kesitinde dahi yaşamın anlamını arayış edimini, bu kez zaman dışı yaşamda da sergiliyor.

Benim Yorumum
Elime alıp tek seferde, hızlıca bitirdiğim bir kitap oldu Zaman Dışı Yaşam. Şunu söyleyebilirim ki, Tezer Özlü ile tanışmak için en yanlış kitabı seçmişim. Şayet birkaç kitabını daha okursam, Zaman Dışı Yaşam'ı yeniden elime almak ve yazarı tanımak isterim.

Kitap incecik bir tiyatro eseri. Kısa olması hızlı bitirmekte bir etken olsa da pek akıcı değil ne yazık ki. Herhangi bir tiyatro eserinin aksine diyaloglardan çok, açıklama kısımları var. Öyküleyerek anlatmış yazar.

Açıkçası benim keyif alarak okuduğum bir eser olmadı. İşlenen karakter ve bu karakterin bulunduğu davranışları tasvip etmedim, bu yüzden de kendimi veremedim. Yine de karakterin çektiği acının hissedilebilirliği yüksekti.

Kitap hakkında söyleyecek çok bir şeyim yok, ilerleyen zamanlarda yazarın başka kitaplarını da okuyup yeniden elden geçirmek isterim.

Fakat kitap boyunca büyük ölçüde rahatsız olduğum bir şey vardı ki bu da yazım hataları. Yapı Kredi gibi bir yayınevinden asla beklemeyeceğim kadar yazım yanlışı vardı ve bunlar gözden kaçmış şeyler değildi, bilakis editörün dil bilgisi yetersizliğinden kaynaklanıyordu. Bu konuda ciddi manada hayal kırıklığına uğradım, hatalar her sayfada tekrarlanıyordu. 12 baskı yapmış bir kitap üstelik, dilerim 13. baskıda düzeltirler.

Kitabı satın almak için:



Benzeri Yazılar

1 yorum

  1. ORTAKLIK VE YATIRIMLAR

    mikrokredi şirketi ve yatırım projelerinin finansmanı. Biz muhtaç görünüyor herkese kredi vermek.
    Kredi faiz oranı, gerek fazla 500.000 € yıl göre ortalama% 3 olduğunu.
     
    Bizi ödemek mümkün olan tüm insanlar için geçerlidir.
     
    * Ev Kredisi.
    * Yatırım Kredisi.
    * Oto Kredisi.
    * Kredi Kurtarma.
    * Bireysel Kredi.
     
    e-mail: Sabinereigner@gmail.com:
    Eğer başka nedenlerle kredi ihtiyacınız varsa, bizim e-posta adresine bize informations.Contacté daha fazla bilgi için bizim direktörü irtibata geçiniz

    YanıtlaSil